Cozonac

Reteta Trandafir cu visine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de faina, 1 lingurita din ca

ingrediente

   220 ml lapte caldut
   30 gr. drojdie proaspata
   400 gr. faina
   120 gr zahar
   1 praf de sare
   60 gr. unt topit
   2 oua
   1 borcan de visine (600-700 gr)
   4 lingurite zahar pudra
   1 galbenus

mod de preparare

1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald.


2. Intre timp punem visinele la scurs ( eu am folosit ca de obicei, visine fara samburi, de la "Ferma Natural")


3. Drojdia mea dospise in disperare ( eu am bagat paharul cu maiaua , in cuptor la 30 de grade)


4. Intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi si maiaua.


5. Se framanta bine , eu am mai pus cam doi pumni de faina in plus , ca sa nu se lipeasca de maini.


6. Apoi se acopera castronul si se lasa sa creasca cam 40 de min ( eu am bagat castronul la cuptor, tot la 30 grade).


7. Dupa ce-a trecut timpul, am vazut satisfacuta ca se si anume bulbucase aluatul, adica crescuse.


8. Dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu foarte mult.


9. Se intinde apoi o foaie dreptunghiulara, in reteta scrie ca de dimensiunile 45x50 ;


10. Pe foaie se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.


11. Se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans.


12. Taiati in 12 bucatzi egale.


13. Apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)


- mie mi s-au parut cam multe , asa ca 2 le-am pus separat in forma de briose


14. Galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.


15.Bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min).


16. Dupa ce-am scos din cuptor, dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei.


17. Briosa a iesit neasteptat de bine din forma, era fierbinte, am crezut ca o s-o scot cu lingura, dar a iesit intacta.


Aluatul e mirobolant, se jupoaie si e foarte fraged


Nu puneti zahar in plus, e suficient de dulce.








Reteta propusa de Pocahontas.
Incearca si Cozonac insiropat
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu visine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.