Creme

Reteta Bavarez de vanilie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru bavarezul de vanilie se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece.

ingrediente

   1/2 l lapte
   6 oua
   200 g zahar
   6 foi gelatina
   1 lingurita fecula
   vanilie
   350 g frisca
   1 lingura de fructe zaharate (facultativ).

mod de preparare

Pentru bavarezul de vanilie se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece. Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba. Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra.
Cand sa racorit, se amesteca usor cu frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intro forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa. Se da la gheata cel putin doua ore. Se rastoarna si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat. In compozitie se pot pune fructe zaharate, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel o jumatate de ora.


Incearca si Crema de zahar ars cu capsune
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarez de vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Creme

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.