Prajitura bavareza poate fi aromata in cele mai diferite moduri: de la ciocolata si menta la capsune si frisca pana la varianta cu ceai verde pe care
mod de preparare
Prajitura bavareza poate fi aromata in cele mai diferite moduri: de la ciocolata si menta la capsune si frisca pana la varianta cu ceai verde pe care o propun mai jos. Incepem prepararea
bavarezei prin amesecul laptelui, fructozei si gelatinei intr-o craticioara. Mai punem un varf de sare si lasam pe foc potrivit, amestecand continuu. Cand aproape sa dea in clocot se da putin deoparte; se dizolva amidonul in apa si se adauga peste amestecul de lapte. Se readuce pe foc, dar mic si se tine cam 2-3 min., amestecand continuu. Se inchide focul, se iau cateva linguri din acest amestec si se dizolva in el praful de ceai verde; se toarna peste restul ramas in craticioara si se omogenizeaza. Se trece prin sita, se toarna in forme. Dupa ce s-a racit se da la frigider ptentru 1-2 ore pana se intareste.
Sirop:
Toate in afara de apa se amesteca bine. Se toarna si apa treptat, amestecand. Se pune pe foc mic-potrivit si se tine pana se leaga. Se lasa sa se raceasca.
Se decoreaza cu siropul obtinut, dupa ce s-a rasturnat pe farfurioara pe care va fi servita. Reteta Bavareza cu ceai verde a fost propusa de CristinaK. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Incearca si Mousse de ciocolata cu duo de jeleu de fructul pasiunii si mar verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu ceai verde" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Creme
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe