Crema cappuccino cu sos de zmeura si visine

-se amesteca praful de cappuccino cu laptele,se inmoaie gelatina in el, apoi dupa 2-3 minute se pune pe foc, sa se dizolve gelatina,dar cu grija sa nu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Crema cappuccino cu sos de zmeura si visine

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 150 ml smantana dulce pentru frisca batuta bine+5 linguri nebatuta pentru topit ciocolata
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita cu varf de gelatina
  • 4 lingurite praf de cappuccino
  • 2 bucati pandispan sau biscuiti
  • sau piscoturi
  • 50 g visine si 50 g zmeura
  • de la borcan sau congelator
  • pasate toate impreuna

Mod de preparare

-se amesteca praful de cappuccino cu laptele,se inmoaie gelatina in el, apoi dupa 2-3 minute se pune pe foc, sa se dizolve gelatina,dar cu grija sa nu fiarba compozitia!

-ciocolata se rupe bucatele si se pune cu smantana lichida pe foc, pana se topeste

-in ciocolata topita se unmoaie bine pandispanul, sau biscuitii, sau piscoturile

-bucatile astfel inmuiate se lasa la o parte si ne ocupam de restul

-amestecul de cappuccino si gelatina se incorporeaza cu grija in frisca batuta

-intr-un pahar de forma dorita se repartizeaza compozitia, apoi se toarna ciocolata ramasa de la inmuierea pandispanului

-deasupra se pun bucatile de pandispan si se da la rece, minim 5-6 ore

-dupa ce a stat suficient la rece,se scoate crema din pahare cu grija,se aseaza cu pandispanul la baza si se decoreaza cu sosul obtinut din pisarea fructelor, cacao pudra si aschii de ciocolata
Pofta buna!

Reteta Crema cappuccino cu sos de zmeura si visine a fost propusa de Carmen T. pe forum culinar.ro

Alte retete pentru desert gasiti aici:

Desert Amarena (nuca),

Desert cu lemon curd

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa
Bucataras.RO

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

”Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau...

Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!