Intr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire. Intr-un vas se amesteca siropu
Intr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire. Intr-un vas se amesteca siropul caldut cu cele 8 galbenusuri, puse pe rand si se fierbe amestecul in bain-marie, batand mereu compozitia cu telul ca sa se ingroase. Cand este rece, se inglobeaza in compozitie 200 gr unt frecat spuma, se adauga 1 baton de ciocolata amaruie(sau menaj) topita in bain-marie si racita. La sfarsit se pun in crema nucile rasnite, romul, vanilia si se amesteca bine.
Se foloseste la prajituri sau torturi. Alte retete de dulciuri:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Prajitura Negresa
Crema pentru prajituri
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeInvelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii