Creme

Reteta Jeleu de mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul si zaharul pana se leaga

ingrediente

   1 kg mere verzi
   350 zahar
   1 lamaie
   6 foi de gelatina
   coaja confiata de portocale
   500 ml vin alb
   200 ml apa

mod de preparare

Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul si zaharul pana se leaga putin siropul. Merele se pun in siropul oparit si se fierb, pana se zdrobesc, iar in oala ramane jumatate din cantitatea de lichid. Se strecoara siropul prin tifon. Gelatina se dizolva in putina apa rece si se amesteca cu siropul. Se dau cateva clocote, pana se topeste gelatina. Se ia oala de pe foc si se amesteca in sirop coaja confiata de portocala, taiata marunt. Jeleul se pune intr-un castron umed si se da la rece. Inainte de a servi, se sterge castronul cu o carpa inmuiata in apa fierbinte si se rastoarna jeleul pe un platou.
Alte retete de dulciuri:





Ciocolata de casa


Tarta cu mere


Prajitura Negresa
Incearca si Bavareza cu cafea
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Creme

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.