Creme

Reteta Mousse de ciocolata cu duo de jeleu de fructul pasiunii si mar verde

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)"
 
• separati galbenusurile de albusuri
• bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de migdale folosind

ingrediente

2 portii

   ciocolata 85% cacao - 200 g
   oua - 3 buc
   zahar - 130 g
   unt calitativ - 50 g
   zeama de lamaie - 1 lingura
   sare - 1 varf de cutit
   esenta de migdale - 1 lingurita
   piure de fructul pasiunii Bristot - 2 linguri
   piure de mar verde Bristot - 2 linguri
   gelatina - 2 plicuri
   ciocolata alba rasa - 20 g
   coacaze rosii - 1 ciorchine

mod de preparare

• separati galbenusurile de albusuri
• bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de migdale folosind telul de la blender vertical Breville Hand Blender
• puneti un plic de gelatina la hidratat in piure-ul de fructul pasiunii si cca 50 ml apa, iar al doilea plic de gelatina in piure-ul de mar verde si cca 50 ml apa, pentru 10 minute
• bateti albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie, folosind telul de la blender vertical Breville Hand Blender, iar cand acesta este aproape facut spuma, adaugati si restul de jumatate de cantitate de zahar si continuati sa amestecati pana obtineti o bezea lucioasa, care nu va cadea din castron atunci cand il tineti cu susul in jos
• la bain-marie pregatiti primul jeleu (conform instructiunilor de pe pachet – atentie, fierberea distruge gelatina!) si adaugati-l intr-un pahar de margarita, la baza acestuia
• introduceti in frigider pana se incheaga
• temperati ciocolata la bain-marie impreuna cu untul
• adaugati galbenusurile peste ciocolata la bain-marie si amestecati incet cu o lingura – aveti grija sa nu gatiti galbenusurile in exces
• luati de la bain-marie si impaturiti in aceasta compozitie albusul pufos (cca 40-50 de impaturiri)
• turnati ciocolata peste jeleul inchegat si lasati-o la frigider pana se incheaga si aceasta
• odata inchegata, va puteti apuca si de cel de-al doilea jeleu – il pregatiti tot la bain-marie, la fel ca pe primul si il adaugati peste stratul de ciocolata, ca mai apoi sa-l lasati si pe acesta la inchegat in frigider
• dupa cca o ora, radeti ciocolata alba deasupra si puneti si bobitele de coacaze rosii.
Pofta buna!
Incearca si Crema cu zahar ars pentru foi de napolitana
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata cu duo de jeleu de fructul pasiunii si mar verde" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Creme

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.