Mousse de ciocolata cu duo de jeleu de fructul pasiunii si mar verde

• separati galbenusurile de albusuri • bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de migdale folosind

Portii
2
Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie
Mousse de ciocolata cu duo de jeleu de fructul pasiunii si mar verde

Ingrediente

  • ciocolata 85% cacao - 200 g
  • oua - 3 buc
  • zahar - 130 g
  • unt calitativ - 50 g
  • zeama de lamaie - 1 lingura
  • sare - 1 varf de cutit
  • esenta de migdale - 1 lingurita
  • piure de fructul pasiunii Bristot - 2 linguri
  • piure de mar verde Bristot - 2 linguri
  • gelatina - 2 plicuri
  • ciocolata alba rasa - 20 g
  • coacaze rosii - 1 ciorchine

Mod de preparare

• separati galbenusurile de albusuri
• bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de migdale folosind telul de la blender vertical Breville Hand Blender
• puneti un plic de gelatina la hidratat in piure-ul de fructul pasiunii si cca 50 ml apa, iar al doilea plic de gelatina in piure-ul de mar verde si cca 50 ml apa, pentru 10 minute
• bateti albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie, folosind telul de la blender vertical Breville Hand Blender, iar cand acesta este aproape facut spuma, adaugati si restul de jumatate de cantitate de zahar si continuati sa amestecati pana obtineti o bezea lucioasa, care nu va cadea din castron atunci cand il tineti cu susul in jos
• la bain-marie pregatiti primul jeleu (conform instructiunilor de pe pachet – atentie, fierberea distruge gelatina!) si adaugati-l intr-un pahar de margarita, la baza acestuia
• introduceti in frigider pana se incheaga
• temperati ciocolata la bain-marie impreuna cu untul
• adaugati galbenusurile peste ciocolata la bain-marie si amestecati incet cu o lingura – aveti grija sa nu gatiti galbenusurile in exces
• luati de la bain-marie si impaturiti in aceasta compozitie albusul pufos (cca 40-50 de impaturiri)
• turnati ciocolata peste jeleul inchegat si lasati-o la frigider pana se incheaga si aceasta
• odata inchegata, va puteti apuca si de cel de-al doilea jeleu – il pregatiti tot la bain-marie, la fel ca pe primul si il adaugati peste stratul de ciocolata, ca mai apoi sa-l lasati si pe acesta la inchegat in frigider
• dupa cca o ora, radeti ciocolata alba deasupra si puneti si bobitele de coacaze rosii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Clatite cu dulceata de visine
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata de visine

Pentru micul dejun am ales sa pregatesc cateva clatite delicioase, umplute cu dulceata de visine. Pentru o prezentare...

Clatite cu dulceata de visine
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola