Creme

Reteta Rahat turcesc

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
dia.daria postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Rahatul turcesc este foarte cunoscut. Dar acum poti prepara delicatesa turceasca chiar la tine acasa.

ingrediente

Avem nevoie de:
   500 ml apa
   500 gr. zahar
   1 lamaie
   putin ulei fara gust (eu am ales ulei de migdale dulci)
   150 ml apa de trandafiri
   50 ml sirop de trandafiri
   100 gr amidon alimentar

mod de preparare

Mod de preparare:
Intai se pregateste tava in care vom turna preparatul fierbinte: se unge cu ulei o tava cu peretii inalti de cca. 3 cm (optional, se mai poate adauga si o foaie de aluminiu, cum am facut eu, care se unge si aceasta cu ulei)
Separat se pune la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa pe foc pana se dizolva zaharul, moment in care se adauga felii de lamaie. Se fierbe totul pana se leaga siropul.
In alt vas se dizolva amidonul in apa si siropul de trandafiri (daca emulsia rezultata vi se pare prea groasa, mai puteti adauga cateva linguri de apa). Amidonul astefl dizolvat se toarna peste siropul de lamaie de pe foc si se lasa in continuare la fiert, pana se ingroasa bine (se amesteca totul continuu, ca sa nu se prinda de fund). Veti observa ca in momentul adaugarii amidonului, compozitia devine opaca, dar asta nu trebuie sa va ingrijoreze.Daca doriti sa-i adaugati coloranti alimentari si alte arome, acum este momentul. Eu am decis sa-l las asa simplu, deocamdata)
Dupa ce s-a ingrosat bine de tot compozitia, se ia de pe foc si se toarna in tava pregatita dinainte. Se lasa totul la racit cateva ore intr-un loc racoros(nu frigider), pana se raceste si se incheaga. Apoi se pudreaza cu zahar pudra/nuca de cocos/nuci, alune macinate, etc si se rastoarna pe un tocator, apoi se portioneaza in bucatele cat doriti de mari. Bucatelele de rahat se tavalesc prin compozitia aleasa (nuca de cocos, in cazul meu) si...gata. Se pastreaza in cutii de carton inchise.


Enjoy!




Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


P.S. Rahatul turcesc facut in casa are o consistenta mai moale decat cel din comert, dar am observat ca, dupa cateva zile de pastrare, acesta incepe sa se intareasca.

Incearca si Lapte de pasare acu vanilie si rom
Daca ti-a placut reteta noastra "Rahat turcesc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Creme

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.