Foile de gelatina se rup in bucati mici si se pun la inmuiat cu apa. Se toarna zeama de la lamaie peste zmeura si zahar si se pune cratita pe foc, sa
Foile de gelatina se rup in bucati mici si se pun la inmuiat cu apa. Se toarna zeama de la lamaie peste zmeura si zahar si se pune cratita pe foc, sa se topeasca zaharul. Apoi se mai lasa putin sa dea in clocot si se da cratita deoparte. Dupa ce foile de gelatina s-au inmuiat se pun peste fiertura din zmeura si se amesteca totul pana se incorporeza gelatina. Se lasa cratita deoparte pana se raceste putin compozitia.
Pentru crema de branza se foloseste din nou putina gelatina inmuiata in apa. Intr-o cratita se pune mascarpone, iaurt si 60 g zahar. Se amesteca crema de mascarpone si apoi se tine cratita pe foc, pana clocoteste, moment in care se adauga gelatina inmuiata. Cand s-a racit crema de branza, se bate crème fraiche cu 40 g zahar, pana se obtine frisca. Dupa ce s-a intarit frisca si s-a racit crema, se amesteca.
Jeleul de zmeura, dupa ce a ajuns la temperatura camerei, se pune la rece sa se inchege. Abia dupa ce s-a intarit putin se rastoarna intr-o tava in forma de inima, cu pereti detasabili. Cine foloseste un vas de jena, ori vreo alta forma, dar fara pereti detasabili, sare peste partea cu tinutul la frigider - pune jeleul ajuns la temperatura camerei in tava si apoi o da la frigider, pentru o ora-doua, cat sa se intareasca bine jeleul.
Dupa ce se amesteca crema de mascarpone cu frisca, se toarna peste jeleu si se pune tava iarasi la frigider, pana se intareste si crema de branza. Se pune tava pentru cateva secunde in apa calda, ca sa se inmoaie putin jeleul si sa se desprinda mai usor de pe forma, apoi se rastoarna.
Pentru sos se pune cratita cu zmeura, zahar si zeama de lamaie pe foc si se lasa sa dea un clocot. Se rastoarna apoi compozitia intr-o strecuratoare, pentru indepartarea semintelor.
Dupa ce s-a racit totul se serveste cate o felie cu sosul de fructe.
Alte retete recomandate:
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura Raffaello1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmoratiCele mai parfumate și mai bune fructe ale toamnei mi se par gutuile, așa că este normal să facem tot ce se poate pentru a...
Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii