Dulciuri

Reteta Eclere

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 2h 
gicuta69 postat de
Postat pe: 27-10-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Eclere pas cu pas (reteta video)"
 
Delicioase

ingrediente

10 portii

Pentru cojile de eclere :
   2 cani faina(cana de 250 ml)
   1 1/2 cana apa
   o cana de ulei
   7 oua
   un praf de sare
Crema:
   1 l lapte
   125 g unt
   200 g zahar
   6 galbenusuri
   6 lg faina
   2 plicuri zahar vanilat
   o esenta de vanilie
   un praf de sare
Umplutura de frisca:
   500 ml frisca lichida
   100 g ciocolata alba
Decor:
   100 g ciocolata 50 %cacao
   50 ml frisca lichida

mod de preparare

Coji eclere:punem intr-o craticioara pe foc,apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca ,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos)si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt,lasand distanta intre ele. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (aproximativ 190-200 grade)pentru cca 25 minute,pana eclerele se rumenesc frumos.
Crema: intr-un vas cu fund dublu ,punem laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu zaharul . Adaugam faina,amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte amestecand energic sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat si untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.
Umplutura frisca: frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca . O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.
Decor: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Asamblare:taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie(pos), le umplem cu crema apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in frisca.
Incearca si Galuste cu prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.