Gogosi

Gogosi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
Cristina postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina.
Se framinta. Se lasa sa creas

ingrediente

   550 gr. faina
   sare
   2 linguri zahar
   coaja de lamaie sau portocala
   o lingura de unt
   maragrina sau grasime
   drojdie cit o nuca (2lingurite)
   3 galbenusuri
   1/2 litru lapte
   zahar vanilat 2 linguri

mod de preparare

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina.
Se framinta. Se lasa sa creasca. Se intinde foaia cam 1/2 cm se foloseste un pahar care se apasa cu gura in jos pe foaie "decupind" gogosile, rotund se mai lasa sa creasca putin (dar nu este obligatoriu). Se incinge bine o tigaie cu ulei mult si una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute, ci potrivit. Se pudreaza cu mult zahar pudra.

Incearca si Gogosele de orez cu nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite