Gogosi

VIDEOGogosi

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 29-11-2016
Adaugă în cartea de bucate
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in rest… doar un pic de rabdare.

ingrediente

20 portii

   500 ml lapte
   800 gr faina
   2 oua
   200 gr zahar
   100 gr unt topit
   25 gr drojdie proaspata
   1 lingurita - coaja rasa de lamaie si portocala
   1 lingurita - extract de vanilie
   un praf de sare
   ulei pentru prajit
   zahar pudra

mod de preparare

Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbi, trebuie sa fie doar caldut!

Pune peste drojdia sfaramata si doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia. In castronul cu faina, fa o adancitura, pun ouale batute, vanilia, un praf de sare si rade coaja de la o lamaie si de la o portocala, ca sa iasa si mai aromate. Cand drojdia s-a activat, adauga laptele cu drojdia. Adaug putin cate putin si incorporeza faina.

Pune apoi si untul topit, putin cate putin si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si moale. Daca e nevoie, mai adauga putina faina daca aluatul inca se lipeste de maini.

Pune aluatul intr-un castron curat, uns cu putin ulei si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora. Isi va dubla volumul. Cand e gata, imparte-l in 2 si intinde o foaie de 1 cm grosime. Pudreaza un pahar cu faina si apoi taie gogosile. Intinde si cealalta jumatate, taie-o in fasii si apoi impleteste fiecare fasie.

Pune o proposp curat deasupra si mai lasa-le sa creasca 20 minute. Intre timp pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare pentru ca trebuie prajite in baie de ulei. Poti sa verifi daca uleiul este bine incins presarand putina faina si daca sfaraie inseamna ca e tocmai bun de prajit! Mare atentie sa nu dai focul prea mare, se ard gogosile! Ia cate o gogoasa pe paleta si pune-o in ulei cu partea care a stat in sus, se va umfla mai tare. Intoarce-le cand sunt rumenite si apoi scoate-le pe o farfurie cu servetele de hartie, sa absoarba un pic uleiul.

La final pudreza-le cu zahar pudra din belsug.

Incearca si Papanasi cu branza de vaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi
bucataras tv
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite