Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in rest… doar un pic de rabdare.
Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbi, trebuie sa fie doar caldut!
Pune peste drojdia sfaramata si doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia. In castronul cu faina, fa o adancitura, pun ouale batute, vanilia, un praf de sare si rade coaja de la o lamaie si de la o portocala, ca sa iasa si mai aromate. Cand drojdia s-a activat, adauga laptele cu drojdia. Adaug putin cate putin si incorporeza faina.
Pune apoi si untul topit, putin cate putin si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si moale. Daca e nevoie, mai adauga putina faina daca aluatul inca se lipeste de maini.
Pune aluatul intr-un castron curat, uns cu putin ulei si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora. Isi va dubla volumul. Cand e gata, imparte-l in 2 si intinde o foaie de 1 cm grosime. Pudreaza un pahar cu faina si apoi taie gogosile. Intinde si cealalta jumatate, taie-o in fasii si apoi impleteste fiecare fasie.
Pune o proposp curat deasupra si mai lasa-le sa creasca 20 minute. Intre timp pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare pentru ca trebuie prajite in baie de ulei. Poti sa verifi daca uleiul este bine incins presarand putina faina si daca sfaraie inseamna ca e tocmai bun de prajit! Mare atentie sa nu dai focul prea mare, se ard gogosile! Ia cate o gogoasa pe paleta si pune-o in ulei cu partea care a stat in sus, se va umfla mai tare. Intoarce-le cand sunt rumenite si apoi scoate-le pe o farfurie cu servetele de hartie, sa absoarba un pic uleiul.
La final pudreza-le cu zahar pudra din belsug.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcClatite, cu dragoste pregatite. Mie îmi plac clătitele, fie că sunt cu umplutură dulce ori sărată. Nu uitaţi...
Clatite cu sunca si ciuperciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii