Gogosi carnaval

1. Aluatul Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva. Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie. F

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gogosi carnaval

Ingrediente

  • Aluat:
  • 420 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 70 g zahar
  • 1 vf cutit sare
  • 80 g unt bucatele
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg pline de zahar
  • 25 g faina
  • 250 ml lapte
  • Crema de cacao:
  • 1 ou
  • 3 lg zahar
  • 1 lg cacao
  • 25 g faina
  • 250 ml lapte

Mod de preparare

1. Aluatul

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva.

Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie.

Framantam putin, formam o sfera, crestam la suprafata in forma de X si scufundam intr-un bol cu apa calduta; lasam sa creasca.

Cernem 360 g faina, adaugam in centru 70 g zahar, 1 vf. de cutit de sare, vanilia, 80 g unt cubulete, 2 oua si 2 galbenusuri.

Framantam bine.

Adaugam amestecul cu drojdie zvantat bine si framantam pana obtinem un aluat moale, care nu se lipeste.

Formam o sfera si lasam la crescut, acoperit, (intr-un castron in care am pres arat faina), pana isi dubleaza volumul.

Framantam putin, formam un sul, ajutandu-ne cu faina daca e nevoie si taiem bucati de 50-60 g fiecare. Formam sfere si le lasam la crescut pe un prosop presarat cu faina, acoperite cu alt prosop umed, pentru jumatate de ora.

Prajim pe ambele parti in ulei suficient sau le coacem in cuptor.

Sunt foarte fine, se topesc in gura!

Se pot umple cu crema sau gem. Eu le-am umplut cu crema de vanilie.

2. Crema de vanilie

Am frecat galbenusurile cu zaharul, am adaugat faina si am diluat cu lapte.

Am pus pe foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu.

3. Crema de cacao

Se bate bine oul cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua, diluam cu lapte si se pune pe foc mic pana se ingroasa; amestecam sa nu se prinda.

Crema am pus-o dupa ce le-am copt/prajit.

Am folosit un posh cu varf pentru umplut, e mai lung decat cele obisnuite.
Pofta buna!

Reteta Gogosi carnaval a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alte retete de gogosi: Gogosi Marbella

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Rețeta aceasta este una extrem de simplu de pregătit dar în același timp foarte savuroasă. Ce-i drept, am avut și...

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!