Gogosi

Reteta Gogosi cu lamiie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune apa la fiert cu untul, zaharul si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc si se toarna toata faina odata, amestecind bine sa

ingrediente

   200 gr. faina
   4 oua
   100 gr. unt
   1 dl ulei
   1 lingura de zahar pudra
   1 pahar cu apa
   coaja de lamiie
   2 linguri zahar vanilat
   sare sirop de fructe sau sos de ciocolata

mod de preparare

Se pune apa la fiert cu untul, zaharul si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc si se toarna toata faina odata, amestecind bine sa nu se faca cocoloase. Se ia vasul de pe flacara si se amesteca in continuare pina ce aluatul se desprinde de pe peretii cratitei. Se da vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca, dupa care se incorporeaza ouale unul cite unul (nu se pune alt ou pina ce nu s-a incorporat perfect cel anterior). Aluatul rezultat trebuie sa fie moale, dar sa isi pastreze forma cind este turnat. Din aceasta compozitie, se ia cite o lingurita si se pune in uleiul incins, rumenindu-se bine pe ambele parti. Cind sint gata, gogosile se scot cu o lingura cu gauri, se pudreaza cu zahar vanilat.
Se servesc calde, cu sirop de fructe sau sos de ciocolata
Incearca si Gogosi pripite (fara drojdie)
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu lamiie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.