Se coc cartofii cu coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta sau se trec prin sita (operatia trebuie facuta cind cartofii sint fierbinti).
mod de preparare
Se coc cartofii cu coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta sau se trec prin sita (operatia trebuie facuta cind cartofii sint fierbinti). Se pun intr-un vas, se adauga sarea, drojdia amestecata cu smintina si galbenusurile si se framinta cu faina un aluat nu prea tare. Se acopera vasul cu un servet si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa ce a crescut bine se intinde cu vergeaua pe planseta de aluat o foaie de grosimea unui creion. Se taie rotunduri cu paharul, se asaza pe un rotund putina marmelada, se acopera cu alt rotund si se apasa marginile sa se lipeasca. Se prajesc in ulei bine incins
Se servesc fierbinti presarate cu zahar pudra vanilat
Incearca si Gogosi frantuzesti
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe