Gogosi

Reteta Gogosi glazurate

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Gogosi pentru pofticiosi cu glazura"
 
Gogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite in plus glazurile. Se di

ingrediente

   550 g faina
   sare
   50 g zahar
   coaja de lamaie
   50 g de unt
   margarina sau ulei
   35 g drojdie
   3 galbenusuri
   400 ml lapte
   1 plic zahar vanilat
   1 pachet budinca de vanile
   500 ml lapte

mod de preparare




Gogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite in plus glazurile. Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si treptat faina. Se framanta bine. Se lasa sa creasca pentru circa jumatate de ora. Se intinde foaia cam jumatate de cm, dupa care se foloseste un pahar (cu gura in jos) cu care apasati pe aluatul intins decupind gogosile rotund. Optional se mai pot lasa putin la crescut. Se incinge bine o tigaie cu ulei si puneti gogosile in uleiul incins. Focul nu trebuie sa fie tare, dar potrivit. Preparati intre timp budinca de vanilie, lasati sa se raceasca putin si dupa folositi ce intrumente aveti sa umpleti gogosile. Dupa ce le-ati umplut topiti la bain marie ciocolata alba si neagra si cu o lingura le glazurati. Cele cu glazura le puteti lasa cateva ore la frigider.



Se pot presara si cu nuca de cocos sau nuca. Reteta Gogosi glazurate a fost propusa de AlinTatoC pe forum culinar.ro


Alte retete de gogosi gasiti aici:


Gogosi cu nectarine


Gogosi din aluat pripit ,


Gogosi traista la cuptor
Incearca si Ineluse
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.