Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora. Impartim aluatul in 12-14 bile,
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora.
Impartim aluatul in 12-14 bile, pe care le lasam la crescut 10 minute.
In timpul asta intr-o oala mare si inalta care merge la cuptor punem cele 5 linguri de zahar si le topim, dupa care rotim oala ca sa tapetam si peretii vasului cu zaharul topit, mai punem 25 g unt si 500 ml lapte.
Apoi le punem in oala, o acoperim cu folie de aluminiu, se coace la 200 grade, intre 35-45 minute.
Trebuie sa aveti o oala inalta ca ele cresc foarte mult!
Se sevesc cu crema de vanilie.
Pofta buna!
Reteta Gogosi in aburi a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi gasiti aici:
Gogosi cu nectarine
Gogosi din aluat pripit ,
Gogosi traista la cuptor
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii