Gogosi pufoase este un desert delicios pe care il puteti face cu drojdie, faina, zahar, ulei, oua si arome. Reteta gogosi pufoase se face in aproximativ o ora si jumatate.
Gogsile pufoase se obtin din drojdie, lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut, pana face basicute si isi dubleaza volumul. Punem intr-un lighean mai mare faina, sarea, zaharul, ouale, coaja si esenta de lamaie.Turnam putin cate putin apa minerala, pana o turnam pe toata. Framantam bine, pana cand aluatul face basicute.
Lasam la crescut 30 de minute. Punem pe masa de lucru faina, apoi intindem aluatul de circa 1,5 cm grosime. Cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, date prin faina taiem cerculete, pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute. Incingem uleiul bine, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe un prosop absorbant, apoi le pudram cu zahar pudra.
Se pot servi cu dulceata sau cu budinca.
Alte retete de gogosi recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castanePrajitura Rudi cu afine este usor de facut si foarte gustoasa!
Desert prajitura Rudi cu afineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii