Gogosile sunt preferatele tuturor si daca mai sunt si umplute sunt cu atat mai savuroase. Reteta de gogosi pufoase umplute este o reteta simpla si la indemana tuturor, asa ca va invit sa o incercati.
Untul se scoate la temperatura camerei cu 30 de minute inainte de a gati.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si 1 lingura de faina. Se amesteca foarte bine pana cand zaharul se topeste si se lasa la crescut 20 de minute la loc caldut.
Dupa ce maiaua a crecut, punem faina intr-un castron mai mare, peste care adaugam drojdia crescuta, 1 galbenus de ou, coaja de lamaie rasa, restul de zahar si plicul de zahar vanilat si o ceasca de lapte caldut. Se framanta bine aproximativ 10 minute, iar pe timpul framantarii se adauga treptat restul de lapte, la fel, caldut.
Cand aluatul este gata framantat, adaugam untul si mai framantam putin, pana cand acesta se incorporeaza.
Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut la loc caldut 30 minute, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, aluatul se intinde in foaie cam de 1 centimetru grosime. Cu ajutorul unei forme rotunde (eu am folosit o cana de cafea), se formeaza gogosile. Le mai lasam 5 minute sa creasca, apoi se prajesc in mult ulei incins, pe ambele parti, pana cand se rumenesc bine.
Se scot pe o farfurie intinsa cu servetel de hartie, ca sa traga surplusul de ulei.
Cand s-au racit putin, se pot umple cu nutella sau cu gem, dulceata, etc. Noi le-am umplut cu gem de prune. Daca nu aveti sprit pentru umplut, taiati pe lateral gogosile cu un cutit cu varful foarte ascutit, si introduceti umplutura cu o lingurita. Puneti in fiecare gogoasa cam o lingurita de umplutura.
Se presara cu zahar pudra si se servesc.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Gogosile pufoase se servesc calde, umplute cu gem, dulceata sau nutella, presarate cu zahar pudra.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiMi-am dorit sa fac niste rulouri cu carne si foietaj, mi-am dorit sa le combin cu un sos si a iesit ceva foarte bun. Am...
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantanaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii