Gogosile sunt desertul copilariei mele, pufoase, cu diferite umpluturi, pur si simplu n-ai cum sa le rezisti.
1. Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si un pic de lapte cald. Adaugam si un pic de faina. Lasam la crescut. 2. Intre timp mixam bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand. Arome, ce aveti, si un praf de sare. 3. Peste faina punem drojdia si untul mixat cu ouale. Framantam adaugand laptele caldut treptat. Va rezulta un aluat elastic si moale. Acoperim, lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. 4. Intre timp am macinat nuci si alune. Am batut bine albusurile cu zaharul si nucile,alunele. 5. Dupa ce a crescut aluatul, il facem sul pe masa de lucru.Taiem bucatele egale,depinde cat de mari vreti gogosile. Formam discuri si le umplem cu ce vrem. Le lipim bine in partea superioara. Le asezam in tava pe hartie de copt lasand distanta intre ele. Le mai lasam 30 de minute la crescut. Dupa care turnam peste ele bezeaua preparata, nivelam si dam la cuptor. Eu am folosit static 180 grade.
Pofta buna! Reteta Gogosi Strasbourg a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloO reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Tarta sarata cu rosii si masline1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmorati
Comentarii