Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din cantitatea de faina, apoi s
Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din cantitatea de faina, apoi se framinta cu cealalta jumatate din cantitate de faina.
Merele se curata de coaja, se taie in cubulete si se calesc putin cu celelalte ingrediente si se lasa la racit
Se intande o foaie subtire, si se taie forme rotunde cu diametrul de cca.10 cm. Se umple fiecare forma cu merele calite
Marginea se unge cu putin lapte si se formeaza "traistele"
Se poate face o margine frumoasa apasand cu o sticluta pentru arome.
Se dau la cuptorla 175-200 grade.pentru cca 20 minute, depinde cit de rumenite se doresc.
Din 100 gr zahar pudra se face o glazura cu atata apa fierbinte pana devine o compozitie lichida dar groasa si se glazeaza cand sunt fierbinti.
Din toata compozitia ies cam 16 bucati.
Reteta propusa de Camila
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiO prajitura buna de sezon si pentru ca ne plac visinele!
Prajitura marmorata cu visineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii