Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasii sunt de fapt nist gogosi cu branza, prajiti la fel, in ulei, serviti cu smantana si diferite feluri de dulceata. Papanasii cu branza se fac foarte usor.
Facem o gaura in branza, spargem un ou, il punem peste branzica. Frecam putin apoi punem, zaharul vanilat, zaharul, grisul, praful de sare, faina si amestecam. Rahatul il taiem marunt si-l adaugam in compozitie impreuna cu stafidele tinute putin in coniac si lingurita de coaja de lamaie. Pe masa de lucru presaram putina faina si apoi adaugam compozitia toata pt a forma un rulou gros. Taiem bucati late de 4 cm aprox, apoi le facem o mica gaurica cu degetul. Ii prajim in tigaie, in baie de ulei, pe ambele parti.
Am servit dulceata de afine negre sau smantana. Pofta buna! Reteta Papanasi ca la Suceava a fost propusa de Cosmina_Liana pe forum culinar.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii