Gogosi

Reteta Scovergi ardelenesti

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 30m 
Indrea_ms postat de
Postat pe: 13-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

ingrediente

6 portii

   500 gr. făină
   7 gr. drojdie uscată (sau 25 gr. drojdie proaspătă)
   1 lingură de zahăr
   1 linguriţă rasă de sare
   3 linguri de ulei
   250 ml de apă călduţă
   1/2 l ulei pentru prăjit
   ceva făină pentru masa de lucru
   zahăr pudră opţional (dacă vreţi să le pudraţi)
   brânză opţional (dacă vreţi să le umpleţi)

mod de preparare

Dacă aveţi drojdie uscată (eu aşa am avut) o amestecaţi cu făina, dacă e drojdie proaspătă, faceţi o maia. Apoi adăugaţi zahărul, sarea, uleiul şi apă călduţă şi frământaţi până obţineţi un aluat de pâine.
Aluatul se acoperă cu un prosop curat şi se ţine la loc călduţ circa o jumătate de oră sau până îşi dublează volumul.
Când a crescut aluatul, rupeţi bucăţi mici din el şi modelaţi cu mâinile înmuiate în ulei ca să nu se lipească, în niciun caz nu le întindeţi cu sucitorul pentru că nu o să mai fie pufoase. Şi oricum farmecul este să fie neuniforme.
Le prăjiţi apoi într-o tigaie mare cu o cantitate generoasă de ulei (uleiul să fie încins). Şi le scoateţi pe un şerveţel absorbant.
Le pudraţi dacă doriţi. Mie cel mai mult îmi plac fără zahăr sau unse cu dulceaţă sau umplute cu brânză. Si sa fie calde neaparat! Reci nu mai sunt asa bune.

Dacă vreţi să le umpleţi cu brânză, pe jumătate din aluat puneţi brânză, apoi cealaltă jumătate de aluat o aduceţi peste brânză şi presaţi cu degetele ca să se închidă. În continuare, procedaţi la fel ca şi în cazul scovergilor simple.

Ieftin, simplu şi bun! Poftă bună!
Incearca si Gogosi cu lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi ardelenesti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.