Se amesteca 250 de grame Quark, 3 oua, coaja de la o lamiie, doua plicuri de zahar vanilat, un praf de sare si se adauga faina pina se ingroasa compoz
Se amesteca 250 de grame Quark, 3 oua, coaja de la o lamiie, doua plicuri de zahar vanilat, un praf de sare si se adauga faina pina se ingroasa compozitia, insa astfel incit sa curga din lingura, plus praf de copt, cam jumatate de pachetel. Eu am pus si o mina de stafide, inmuiate in apa calduta cu rom.
Inainte de a pregati ingredientele, am deschis cuptorul la 190 de grade.
Am pus cu lingura 'gramajoare' in tava de la aragaz (in care se afla hirtie de copt).
Am pus la copt la 180 de grade. Urmariti cind sint rumenite 'la talpa' si coapte frumos deasupra.
Cand sunt gata se pudreaza cu zahar vanilat.
Daca vreti sa aiba coaja moale, puteti sa le acoperiti cind le scoateti din cuptor. Daca nu, coaja va fi putin crocanta.
Turtele astea sint bune calde, proaspete (scoase din cuptor) si chiar a doua zi, dar se intaresc daca sint pastrate mai mult.
Pofta buna!
Reteta Turtite cu brinza a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi gasiti aici:
Gogosi Strasbourg,
Crofne...tot niste gogosi, pana la urma,
Gogosi turnate
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosLimoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...
LimoncelloIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii