Deserturi racoritoare de vara
Se pune laptele impreuna cu smantana, jumatate din zahar la bain marie si se amesteca cu o paleta pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile batute spuma cu cealalta jumatate cantitate de zahar si se continua omogenizarea pana se face o spuma deasupra. Nu trebuie sa ajunga la fierbere, altfel se va taia, apoi se lasa sa se racoreasca.
Intre timp se curata bananele de coaja. Se rup in bucati si se paseaza foarte bine, se adauga crema mascarpone, petalele de trandafiri, esenta, 1 lingura whiskey si se omogenizeaza, apoi se toarna crema de oua si se amesteca cu paleta usor.
Se pune vasul la congelator pentru circa doua ore, dupa care se scoate si se mai amesteca, se mai procedeaza la fel macar de vreo 3 ori.
Se serveste la inghetarea completa cu sirop de la petalele de trandafiri.
Sa aveti pofta, dragilor!
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloO reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Tarta sarata cu rosii si masline1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmorati
Comentarii