Suntem in plin sezon al fructelor! Daca nu mai stiti ce sa pregatiti cu aceste minunate daruri ale naturii, va dau eu o idee! O inghetata cu capsuni si afine. Este o reteta foarte usoara la care nu trebuie multe ingrediente, doar trebuie sa aveti putina rabdare cat sa stea la congelator.
Pentru inceput se pune laptele pe foc, la econom impreuna cu vanilia. Se lasa doar sa se incalzeasca putin fara a da in clocot.
Se separa albusul de galbenus, apoi mixam zaharul cu galbenusurile pana se schimba la culoare si se dubleaza in volum. Se adauga treptat laptele caldut si se amesteca la cea mai mica viteza a mixerului.
Se pune castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte pe baie de aburi si amestecam din cand in cand, pana se ingroasa compozitia si este bine legata. Dureaza cam 15-20 minute.
Cat timp se raceste crema de galbenusuri pregatim jeleul de capsuni. Impreuna cu 2 linguri de zahar se pun pe foc si se lasa sa fiarba exact ca la gemul de capsuni. Cand siropul s-a legat bine se opreste focul si se da tot amestecul printr-o sita pentru a scapa de seminte. Se obtine un jeleu bine legat cu o culoare foarte frumoasa. Nu e nevoie sa adaugam amidon sau gelatina pentru ca se va lega foarte bine cand se raceste.
Batem albusurile spuma tare si le punem tot pe baie de aburi pana se obtine o compozitie foarte usoara si aerata. Se amesteca incontinuu si dureaza aproximativ 5 minute- sunt gata foarte repede.
Le amestecam treptat cu o spatula in crema de galbenusuri, adaugam si jeleul racit si astfel obtinem o compozitie foarte aerata. Nu trebuie sa amestecam mult, doar cat sa fie incorporate.
Putem sa punem compozitia astfel obtinuta in masina de inghetata si apoi servita imediat sau o putem pune intr-un recipient pe care apoi il bagam in congelator pana ingheata.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloDe curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest...
Tort Anca - ciocolata si gem de caiseSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii