Inghetate

Reteta Inghetata cu rom si coniac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
maxine postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa.
2. Se adauga laptele care se toarna treptat amestecand continuu.
3.

ingrediente

   5 galbenusuri
   250 ml lapte
   375 ml firsca
   100 g zahar
   2 ligurinte esenta de vanilie
   1 lingurita nucsoara rasa
   2 linguri rom negru
   2 linguri coniac

mod de preparare

1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa.


2. Se adauga laptele care se toarna treptat amestecand continuu.


3. Se pune vasul la bain-marie, la foc potrivit. Se amesteca tot timpul in vas. Compozitia nu trebuie sa fiarba!


4. Compozitia trebuie sa stea pe foc pana cand se ingroasa.


5. Se ia vasul de pe foc, si se lasa compozitia la racit. Se amesteca din cand in cand.


6. Cand compozitia este rece se adauga frisca, esenta de vanilie, romul, coniacul si nucsoara.


7. Se amesteca bine si se pune la congelat.
Incearca si Tort de inghetata cu blat de bezea
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom si coniac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.