Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Ingrediente

  • Ingredinete pentru pasta de fructe:
  • 500 gr capsuni
  • 500 gr zmeura
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • Ingrediente pentru crema anglaise:
  • 500 ml lapte dulce
  • fiert si racit
  • 500 ml smantana
  • 4 galbenusuri de rata
  • 300 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se spala fructele, se lasa sa se scurga de apa, se pune zahar peste ele, esenta si se mixeaza, nu este necesar sa fie mixate prea bine.

Laptele dulce,fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 1 plic de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se usor cu o paleta.

Intr-un bol de plastic se pun galbenusurile de rata, se adauga cealalta jumatate de cantitate de zahar si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o crema densa si pufoasa. Cand s-a omogenizat bine compozitia de smantana, zahar si lapte, se adauga galbenusurile mixate si se continua amestecarea pana apare deasupra o spuma si pe paleta ramane compozitie. Se verifica bagand paleta in oala si tragand cu degetul pe mijlocul ei, daca compozitia nu se imprastie, atunci crema este gata, se opreste focul si se da crema la rece.

Se adauga creme anglaise peste pasta de fructe, amestecand usor cu paleta pana la incorporare si se da la congelator pentru circa doua ore, dupa care se scoate vasul si se mai amesteca inghetata sa nu faca ace de gheata.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Aperitive festive
Bucataras.RO

Aperitive festive

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide. 

Aperitive festive
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!