Inghetate

Reteta Inghetata de alune cu frisca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Dubrovnik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar.
Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina.
Se bate cu telul pa

ingrediente

Pentru inghetata:
   200 ml de lapte
   300 ml smantana
   100 g zahar
   4 galbenusuri
   180 g alune pralinate
   2 foi de gelatina
   1 lingura lighior de alune
   200 g smantana dulce
   frisca pentru ornat
Pentru gelatina de cafea:
   5 lingurite de cafea
   2 lingurite de nes
   150 g zahar
   8 foi de gelatina

mod de preparare

Se adauga intr-un lintru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 g de zahar.


Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina.


Se bate cu telul pana se dizolva complet gelatina si se pune la frigider.


Separat, se amesteca laptele, smantana si alunele pralinate si se pun la foc.


Cand se infierbanta, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, lichio­rul de alune si 2 foi de gelatina. Se lasa sa dea un clocot, avand grija sa nu se taie, apoi se lasa la racit.


Se serveste punand in castronele un strat de gelatina de cafea peste care se adauga inghetata de alune si se acopera cu frisca preparata din smantana dulce.
Se decoreaza cu un praf de cacao.





Alte dulciuri recomandate





Prajitura cu lamaie


Prajitura nuci


Prajituri cu mere
Incearca si Inghetata de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de alune cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.