Inghetate

Reteta Inghetata de ciocolata cu frisca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele rece impreuna cu zaharul si

ingrediente

   500 ml lapte
   250 gr zahar tos
   2 linguri de cacao
   3 oua
   vanilie
   1 lingura de zeamil
   150 gr de frisca

mod de preparare

Se dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele rece impreuna cu zaharul si se fierbe amestecul pe foc mic. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un sfert de ora, dupa care se adauga vanilia si se omogenizeaza amestecul. Se bat spuma ouale, se toarna incet in lapte, amestecand cu o lingura de lemn, si se pune vasul din nou pe foc. Se desface zeamilul in apa rece, se pune peste lapte, se fierbe incet amestecand fara intrerupere, ca sa nu se prinda compozitia de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat ca o smantana, se ia de pe foc si se raceste, apoi se amesteca cu frisca. Se rastoarna in forme speciale care se introduc pentru doua ore in congelator.
Alte retete culinare:



Ciocolata de casa

Mere la cuptor

Prajitura cu gem si cacao
Incearca si Parfe de cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Inghetate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.