Inghetata Nimfelor

Inghetata Nimfelor este o inghetata de casa cu cacao delicioasa, dar mai ales sanatoasa. Cu un continut redus de grasimi si cu multe fibre, aceasta reteta de inghetata este desertul potrivit intr-o zi calda.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inghetata Nimfelor

Ingrediente

  • 150g unt de cacao
  • 150g ulei de palmier
  • 100g mei
  • 3 banane
  • 10 linguri zahar brun
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 1 lingura seminte chia
  • 2 linguri seminte in
  • extract de vanilie

Mod de preparare

Se risneste meiul si se pune la fiert in 300gr apa. Se fierbe pina se ingroasa bine pina incepe un pic sa se lipeasca de fund. (dar nu trebuie sa se arda). Amestecam continuu.
Se adauga zaharul si se mai lasa un pic sa fiarba pina se topeste zaharul.
Se topeste la bain marie untul de cacao si uleiul de palmier.
Cind se mai racesc toate un pic se mixeaza meiul, uleiurile si bananele, extractul de vanilie si semintele risnite bine. se pune praful de sare si mierea dupa gust.
Se separa jumatate din cantitate in alt recipient si se adauga cacao. Se lasa apoi la congelator cateva ore (7-8), apoi cu o cupa de inghetata se pun gramajoarele in farfurii. Se orneaza. Eu i-am pus o pata de culoare dintr-o alta inghetata cu pepene galben si bucatele de ciocolata.
Se pune la congelator.


Inghetata Nimfelor se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Desert tort Anka
Bucataras.RO

Desert tort Anka

Pentru ca sarbatorita se numeste Anka era musai sa dau si numele tortului tot Anka. La multi ani Anka !

Desert tort Anka
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!