Inghetate

Reteta Inghetata Viennetta

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Inghetata cu doar trei ingrediente"
 
Inghetata Viennetta este o specialitate de inghetata cu straturi de ciocolata. O inghetata de casa delicioasa, un desert potrivit intr-o zi calda de vara.

ingrediente

   1 cutie frisca de 500 ml
   1 cutie de lapte condensat indulcit de 400g
   1 bucatica de baton de vanilie(in lipsa-zahar vanilat)
   100 g ciocolata menaj(amaruie)-am uitat sa o pozez
   1 forma de kek pe care o bagam la congelator inainte sa ne apucam de treaba-nici pe asta n-am mai pozat-o
Diverse:
   un ibric pentru topit ciocolata pe Bain-Marie
   o cratita pentru Bain-Marie
   hartie de copt
   o pensula/spatula pentru intins ciocolata in fashii subtiri pe hartia de copt
   folie transparenta pentru imbracat forma de kek

mod de preparare

Intr-un castron se goleste laptele condensat, se amesteca cu putina frisca lichida si cu vanilia si se pune la Bain-Marie pana se omogenizeaza si se incalzeste. NU faceti ca mine,ca eu am pus direct pe foc, am cam uitat de el vreo 5 minute si s-a caramelizat. Il lasam la racit, intre timp punem pe Bain-Marie ciocolata la topit, taiem 4 fashii de hartie de copt un pic mai mari decat tava de chec, iar cand ciocolata s-a topit o intindem cu pensula, apoi netezim cu o spatula (dar numai daca avem chef) si punem fasiile la congelator, orizontale.




Batem frisca intr-un castron. Adaugam maglavaisul cu lapte condensat si amestecam bine crema obtinuta, intai cu mixerul, apoi cu o spatula. Am gustat, nu era exagerat de dulce, era numai bine.




Scoatem tava de chec de la congelator si o imbracam cu folie transparenta. Scoatem foile de ciocolata din congelator si le tinem la indemana.




In tava de chec turnam un pic de crema. Apoi punem o foaie de ciocolata deasupra. Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie. Nu conteaza daca se rupe, sau daca nu va ies foile egale ca la tort, ca nu e tort. E bine oricum. Important e sa aveti straturi si sa faca "crock" cand o taiati...altfel nu e Viennetta. Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata. Deasupra am presarat niste bobite de ciocolata amaruie,apoi am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in congelator.




Reteta Inghetata Viennetta este propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.


Serviti inghetata Viennetta cand va e pofta de un desert racoritor si bun.

Incearca si Inghetata de fructe made by Jamila Cuisine
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata Viennetta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.