Inghetate

Parfait cu capsuni si fistic

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
Danna postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se prajesc boabele de fistic. Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul cu apa, se incorporeaza fisticul si se toarna amestecul intr-o tava unsa. Se

ingrediente

   (pentru 6 portii): 60 g boabe de fistic (intregi
   fara coaja)
   4 linguri apa
   80 g zahar
   500 g capsuni
   100 g zahar pudra
   5 galbenusuri
   400 ml frisca
   1 zahar vanilat

mod de preparare

Se prajesc boabele de fistic. Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul cu apa, se incorporeaza fisticul si se toarna amestecul intr-o tava unsa. Se lasa sa se raceasca, se rastoarna pe un fund de lemn si se marunteste cu un cutit.

Se spala capsunile, se indeparteaza coditele, apoi se zdrobesc si se amesteca cu 30 g de zahar pudra. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zahar pe baie de apa, pana ce se ingroasa. Se iau de pe foc si se freaca inca 5 minute, pana ce se raceste crema.

Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat si se incorporeaza in crema mai intai piureul de capsuni, apoi zaharul caramelizat si la urma frisca.

Se tapeteaza o forma de chec cu o folie de plastic (o punga taiata), se toarna in ea compozitia si se lasa peste noapte in congelator. Se scoate parfait-ul din tava, se indeparteaza folia si se taie felii groase de circa 1,5 cm. Se poate garnisi cu frisca si capsuni.
Incearca si Ananas prajit cu miere de albine si inghetata
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu capsuni si fistic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Inghetate

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite