Serbetul de ciocolata este acel desert cremos potrivit pentru orice ocazie, fie ca e o zi innorata si rece, sau o dupa-amiaza calda de vara. Cu textura lui fina si aroma intensa de ciocolata, serbetul te va cuceri imediat.
Pentru serbetul de ciocolata se pun in tingirea de dulceata sa se moaie zaharul cu patru pahare de apa. Se lasa pe marginea masinii pana se topeste tot zaharul. Se fierbe apoi pe foc iute si cand siropul este aproape legat, se adauga ciocolata vanilata rasa. Se ia spuma, din cand in cand, pana se leaga bine. Se incearca daca este gata, punand cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece. Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, atunci serbetul este gata.
Se va incerca de 2-3 ori, pentru ca serbetul de ciocolata sa iasa potrivit de legat. Se da la o parte, si cand s-a racorit cat sufera degetul, se ia la frecat, pana se taie coarda si isi schimba culoarea. Daca este necesar, se framanta si cu mana ca sa devina ca alifia si se pune in borcan. In loc de ciocolata se pot pune 50 g de cacao, dizolvate separat cu cateva linguri de apa si tumate in tingire cand siropul este aproape legat.
Serbetul de ciocolata se serveste ca atare, sau se poate ingheta.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsO reteta extrem de rapida, foarte ieftina si gustul...hmmmm ,,o bunatate". Putem sa o combinam cu un gratar (pui, porc,...
Conopida cu pesmet si smantanaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii