Inghetate

Reteta Sorbetto cu vin alb

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
maxine postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Sorbetto este denumirea italiana pentru frantuzescul sorbet, desertul inghetat atat de apreciat. Clasic, sorbetul contine doar fructe, dar italienii l-au imbunatatit cu vin alb sau spuma de albus pentru cremozitate.

ingrediente

   400 g zahar
   500 ml apa
   250 ml vin alb parfumat
   sucul de la 1 portocala
   2 lamai

mod de preparare

1. Se pune intr-un vas, la foc potrivit zaharul, vinul si apa.




2. Se amesteca pana cand zaharul este topit in totalitate.




3. Se lasa amestecul sa fiarba 4-5 minute, iar apoi se lasa compozitia la racit.
4. Cand s-a racit complet, se aduga in compozitie sucul de portocala si de lamaie.




5. Se amesteca bine si se pune compozitia la congelat.




6. Se poate umple cu sorbetto jumatati de portocala sau de lamaie, dupa ce s-a eliminat miezul.


Sorbetto cu vin alb se serveste imediat

Incearca si Inghetata de vanilie cu lapte praf
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbetto cu vin alb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.