Vienetta de ciocolata

Inghetata de ciocolata este dintre toate sortimentele de inghetata cea care se bucura de cea mai mare popularitate. Ei bine reteta de mai jos este o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Vienetta de ciocolata

Ingrediente

  • 340 g de ciocolata (74% cacao) topita
  • 120 g lapte
  • 300 ml lapte concensat
  • 750 g de frisca
  • 500 ml de smanatana
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de pralin (alune de padure si zahar ars totul macinat)
  • 50 g coji de gref confiate
  • ciocolat alba pentru placi

Mod de preparare

Inghetata de ciocolata este dintre toate sortimentele de inghetata cea care se bucura de cea mai mare popularitate. Ei bine reteta de mai jos este o varianta imbunatatia a traditionalei forme de ciocolata cu inghetata. Aveam o crema din 340 g ciocolata topita cu 120 g lapte si m-am gandit sa fac inghetata cu ea. Am pus peste crema o cutie de 300 ml de lapte condensat si am lasat sa se topeasca impreuna. Am batut cam 750 g frisca si am amestecat cu crema de ciocolata. Am gustat si am plecat sa mai cumpar niste smantana ptentru frisca, era prea dulce compozitia. Am cumparat o cutie de 500 ml de crema de 15% din care nu se face frisca dar nu vroiam tot una de 35% ca mi se parea prea multa grasime. Am pus cutia un pic la congelator si pe urma am bagat mixerul in ea. Nu s-a intarit ca o frisca dar s-a ingrosat. Am amestecat cu prima compozitie si am impartit totul in 2. Intr-una din compozitii am pus 3 linguri de cacao (pe care le-am amestecat un pic separat cu cateva linguri de crema intai) si am frecat bine cu mixerul, dupa care am adaugat 3 linguri de pralin (alune de padure si zahar ars totul macinat). In cealalta am taiat cam o mana de coji de grefruit confite/glasate. Ciocolata alba topita si se fac placi care se pun la congelator asa ca le-am scos si am asamblat Vienetta si am pus-o la congelator. Azi am gustat-o, e delicioasa iar combinatiile ciocolata plus coji de gref si ciocolata plus pralin sunt nemaipomenit de bune.

Ar merge un pic mai putin dulce (dupa gustul meu) iar placile de ciocolata trebuie sa le fac ceva mai groase data viitoare ca acum le-am intins cam subtirele.


La servire se poate insoti ci frisca sau sos de fructe de padure. Reteta Vienetta de ciocolata a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro. Alte retete de inghetata recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Bucataras.RO

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

Sunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca...

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola