O praji de te lingi pe degete... O combinatie intre dulcele dat de stafide si rahat si merisoarele putin acrisoare. Si daca optam si pentru niste nuca usor prajita atunci efectul va fi unul de senzatie.
Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar si galbenusurile. Batem cu telul. Adaugam restul de nuca (eventual prajita), merisoarele, stafidele si zaharul vanilat.
Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus. Punem pe foc mic si lasam sa dea in cateva clocote. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara. Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde. Compozitia trebuie impartita in 3 parti (cu aproximatie).
Asamblam prajitura pe un platou sau pe un blat. Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine. Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie, inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana. Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune. Prepararea glazurii Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul.
Se amesteca bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc. Se adauga cacao. Se amesteca. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii. Decoram cu bomboane ornament. Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn preparat atat de simplu, gata in maxim 20 de minute, foarte satios si gustos. Se poate servi simplu, cu ganitura, salata,...
Piept de pui la grill cu branzeturiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii