Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

O praji de te lingi pe degete... O combinatie intre dulcele dat de stafide si rahat si merisoarele putin acrisoare. Si daca optam si pentru niste nuca usor prajita atunci efectul va fi unul de senzatie.

Portii
24
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie
Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

Ingrediente

  • 400 g Zahar alb
  • 5 galbenusuri
  • 250 g Unt
  • 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 100 g Stafide
  • 200 g merisoare
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 1 lingurita rasa Scortisoara
  • 2 pliculete zahar Zahar vanilat
  • 1 fiola Esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri apă clocotită

Mod de preparare

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar si galbenusurile. Batem cu telul. Adaugam restul de nuca (eventual prajita), merisoarele, stafidele si zaharul vanilat.


Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus. Punem pe foc mic si lasam sa dea in cateva clocote. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara. Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde. Compozitia trebuie impartita in 3 parti (cu aproximatie).


Asamblam prajitura pe un platou sau pe un blat. Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine. Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie, inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana. Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune. Prepararea glazurii Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul.


Se amesteca bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc. Se adauga cacao. Se amesteca. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii. Decoram cu bomboane ornament. Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Piept de pui la grill cu branzeturi
Bucataras.RO

Piept de pui la grill cu branzeturi

Un preparat atat de simplu, gata in maxim 20 de minute, foarte satios si gustos. Se poate servi simplu, cu ganitura, salata,...

Piept de pui la grill cu branzeturi
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola