Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc, amestecandu-se cu lingura pana se dizolva zaharul. Apoi se acopera cu o farfurie si se fierbe la foc mic
mod de preparare
Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc, amestecandu-se cu lingura pana se dizolva zaharul. Apoi se acopera cu o farfurie si se fierbe la foc mic 15 minute pana se leaga siropul.
Se face proba ca la dulceata, daca nu-i gata se mai fierbe putin.
Inainte de a se lua de pe foc se adauga zeama de lamaie si se lasa la racit acoperit. Se freaca apoi cu facaletul (lingura de lemn) pana se albeste ca laptele. In cazul in care se intareste prea tare, se stropeste cu putina apa, fara sa se intrerupa amestecatul.
Apoi se framanta cu mana pana se inmoaie ca un aluat.
Se poate pastra in borcane(ceea ce mai ramane dupa ce modelati floricele,frunze,buburuze,fluturasi.....).
Se poate desparte in cateva bucati in care se adauga colorant alimentar.
Reteta
Floricele din fondant a fost propusa de NINA
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe
forum culinar.ro
Incearca si Martipan cu migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele din fondant" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ornamente torturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe