Pasta de zahar

Am pus pe foc mic glucoza (vezi poza 2) (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, ate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pasta de zahar

Ingrediente

  • 5 gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in apa
  • 50 de grame de glucoza
  • 450 de grame de zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • in plus pentru ocazia asta colorant alimentar albastru
  • steluta care imi trebuia la decupat

Mod de preparare

Am pus pe foc mic glucoza (vezi poza 2) (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, atentie ca nu trebuie sa fiarba.

Am pus in ea la dizolvat gelatina care se hidratase intre timp, aici gelatina ar trebui pusa in cei 30 de ml de apa si varsat apoi totul peste glucoza. Eu n-am facut asa si am facut rau pentru ca apoi a trebuit sa adaug citeva linguri de apa.

Se face apoi o gaura in zaharul praf si se varsa acest sirop (vezi poza 4).

Eu operatia am facut-o cu robotul, daca e prea uscat cum mi s-a intimplat mie se adauga 2 linguri de apa daca e prea moale se adauga putin zahar, putin cite putin se fac aceste mici "ajustari".

Trebuie sa se obtina o pasta (vezi poza 5).

In cazul de fata mie partea cea mai mare imi trebuia albastra asa ca am pus apoi colorantul peste restul de pasta si l-am repus in mixer.

Vreau sa spun ca eu prefer sa folosesc pentru coloratul pastei de zahar colorantii praf sau pasta (vezi poza 6), au in primul rind colori mai accentuate ca cei lichizi si in plus de asta nu mai trebuie umblat la cantitatea de zahar pentru ca daca adaugati coloranti lichizi trebuie sa mariti si cantitatea de zahar, dar sunt greu de gasit si aici asa ca fiecare poate sa faca cu ce poate si gaseste.


Pofta buna!

Reteta Pasta de zahar a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum www.culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajitura "MIO DELICIA"
Bucataras.RO

Prajitura "MIO DELICIA"

O prajitura tare bune , care se face repede :)

Prajitura "MIO DELICIA"
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!