Biscuiti bicolori

Cu robotul Kenwood am amestecat mai intii folosind unealta care se vede in poza cu untul cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile. Apoi am schimbat-o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti bicolori

Ingrediente

  • 200 gr de unt moale la temperatura camerei
  • 130 gr de zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr de faina
  • 130 gr de amidon alimentar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura de cacao

Mod de preparare

Cu robotul Kenwood am amestecat mai intii folosind unealta care se vede in poza cu untul cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile.

Apoi am schimbat-o punind-o pe cea in forma de K si am adaugat faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Am impartit aluatul in doua si prima parte am invelit-o cu o bucata de folie transparenta si am pus-o in frigider si peste a doua am pus o lingura de cacao, am mestecat bine obtinind astfel bucata maro pe care am pus-o in acelasi fel in frigider.

Dupa am inceput sa ma joc cu aluatul facind cordoane.

Carora le-am dat apoi forma "bratelor" pentru ca "abbracci" inseamna in italiana" "imbratisari" plus alte forme.

Am luat doua felii de aluat si le-am pus una peste cealalta, am taiat apoi felii si le-am intors, una da si una nu.

Dupa care le-am taiat pe lungime si le-am copt.

La 180°C pentru vreo 15 minute cred.
Pofta buna!

Reteta Biscuiti bicolori a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de biscuiti gasiti aici:

Biscuiti cu lapte ,

Prajitura cu crema de biscuiti ,

Betisoare cu alune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Supa de curcan cu taitei de casa.
Bucataras.RO

Supa de curcan cu taitei de casa.

Este o supa delicioasa si sanatoasa.

Supa de curcan cu taitei de casa.
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!