Se freaca untul spuma, se adauga zaharul si oul intreg, amestecand timp de 30 de minute. Se adauga zaharul vanilat si fulgii de ovaz, care au fost da
Se freaca untul spuma, se adauga zaharul si oul intreg, amestecand timp de 30 de minute. Se adauga zaharul vanilat si fulgii de ovaz, care au fost dati, in prealabil, de trei ori prin masina de macinat nuci si au fost amestecati cu faina. Pentru a se lega bine, se adauga lapte sau iaurt. Se framanta un aluat din care se intinde pe o planseta o foaie subtire. Se taie biscuiti din diferite forme, se asaza pe o tava tapetata cu faina, se ung pe deasupra cu putin lapte sau ou batut si se coc la foc potrivit. Biscuitii din fulgi de ovaz se prepara cu 2 zile inainte de a fi consumati pentru a se fragezi.
Se servesc simpli, la ceai, cu compot, cu crema de vanilie sau spuma de fructe dulci.
Alte retete recomandate:
Tort de mere cu crema de zahar ars
Tort de capsuni
Prajitura de post, cu mere
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataM-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...
Desert prajitura desteapta cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii