Acestea sunt prajiturelele ce le vom pregati pentru Mos Craciun, alaturi de un pahar cu lapte! Sunt delicioase, crocante si fragede in acelasi timp!
Intr-o craticioara, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma cremoasa. Adaugam ciocolata (la temperatura camerei) si amestecam pentru incorporarea completa. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si esentele. Omogenizam compozitia si o pastram la rece pentru cateva ore, timp in care se va intari suficient cat sa modelam bilute potrivit de mari. Bilutele le trecem prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt. Le coacem la 160 de grade C, pentru 10 minute aproximativ. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufCarne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...
CARNE ASADAIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii