Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Cornulete de post cu nuca si magiun

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca margarina cu zaharul, cu un praf de sare si cu vanilie, apoi se incorporeaza treptat faina si se framanta aluatul rezultat. Se lasa aluatul

ingrediente

   200 g margarina
   200 g nuci macinate
   200 g magiun de prune sau gem de visine
   280 g zahar pudra
   350 g faina
   2 plicuri zahar vanilat
   1 praf de sare

mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul, cu un praf de sare si cu vanilie, apoi se incorporeaza treptat faina si se framanta aluatul rezultat. Se lasa aluatul sa se odihneasca cca 30 de minute. Pe o suprafata tapetata cu putina faina, se intinde o foaie de aluat cu grosime de 4-5 mm. Se taie foaia in patrate cu latura de 5-6 cm. Nucile macinate se freaca bine cu magiunul. Se pune in fiecare patrat de aluat cate o lingurita de nuci cu magiun, apoi se ruleaza. Cornuletele se coc la foc mediu, pe o tava unsa cu ulei sau margarina.



Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar.





Alte retete recomandate:


Prajitura cu nuca


Prajitura cu mere si nuci


Fursecuri cu caise
Incearca si Saratele
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu nuca si magiun" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.