Cornuri cu crema delicioasa

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si putina faina.lasam la cres

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu crema delicioasa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina cernuta
  • 25 g drojdie
  • 160 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 10 g zahar vanilat-un pachetel
  • 100 g unt topit si caldut
  • coaja rasa de lamaie
  • portocala
  • de care aveti
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Umplutura:
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 200 g unt topit
  • Uns:
  • 1 galbenus + 1 lingura de lapte
  • Sirop pt uns cornurile:
  • 120 ml apa+200 g zahar

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si putina faina.lasam la crescut 10 minute.(Tipa punea totul deodata la amestecat in mixer,dar eu mereu las la dospit drojdia)

Apoi se amesteca cu faina cernuta,ouale batute cu zahar si ametecate cu lapte cald,coaja de lamaie.Se pune la framantat,dupa 5 minute incepem sa incorporam untul topit si caldut,treptat si nu totul deoadata.Se framanta inca 5 minute.

In final se pune si sarea.

Rezulta un aluat elastic, foarte placut de lucrat.

Se pune intr-un vas,se acopera cu un prosopel umed si se

lasa la crescut cam 1 ora,pana isi dubleaza volumul.Eu incalzesc cuptorul la 50 de grade,apoi il sting si pun vasul cu aluat impreuna.

Daca aveti timp,se lasa peste noapte in frigider.

In timp ce aluatul isi face de cap ,pregatim umplutura:amestecam toate ingredientele,apoi punem la frigider pana se intareste putin si se poate intinde cu usurinta pe aluat.

Preincalzim cuptorl la 180 de grade

Aluatul il impartim in 6 bile egale,fiecare bila o intindem sub forma de cerc,cu grosimea de 3 mm.Ungem cu umplutura,taiem sub forma de triunghiuri,ca la pizza si formam cornurile.

Le punem in tava,le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se coc la !80 de grade,15-20 de minute.

In timp ce se coc,se face siropul:se amesteca apa cu zaharl ,se pune la foc mediu,se amesteca din cand in cand ,pana se topestezaharul.Cand incepe se fiarba, se stinge focul/

Imediat ce scoatem cornurile din cuptor ,le insiropam cu siropul fierbinte.Le ungem cu o pensula inmuitata in sirop fierbinte.

Pofta buna!

Reteta propusa de Alis.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
4
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni
Bucataras.RO

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Reteta aceasta ma bantuie de ceva vreme, rulada cu capsuni am mai facut, dar Swiss Roll este pur si simplu cea mai buna. O...

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!