Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si putina faina.lasam la cres
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si putina faina.lasam la crescut 10 minute.(Tipa punea totul deodata la amestecat in mixer,dar eu mereu las la dospit drojdia)
Apoi se amesteca cu faina cernuta,ouale batute cu zahar si ametecate cu lapte cald,coaja de lamaie.Se pune la framantat,dupa 5 minute incepem sa incorporam untul topit si caldut,treptat si nu totul deoadata.Se framanta inca 5 minute.
In final se pune si sarea.
Rezulta un aluat elastic, foarte placut de lucrat.
Se pune intr-un vas,se acopera cu un prosopel umed si se
lasa la crescut cam 1 ora,pana isi dubleaza volumul.Eu incalzesc cuptorul la 50 de grade,apoi il sting si pun vasul cu aluat impreuna.
Daca aveti timp,se lasa peste noapte in frigider.
In timp ce aluatul isi face de cap ,pregatim umplutura:amestecam toate ingredientele,apoi punem la frigider pana se intareste putin si se poate intinde cu usurinta pe aluat.
Preincalzim cuptorl la 180 de grade
Aluatul il impartim in 6 bile egale,fiecare bila o intindem sub forma de cerc,cu grosimea de 3 mm.Ungem cu umplutura,taiem sub forma de triunghiuri,ca la pizza si formam cornurile.
Le punem in tava,le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte.
Se coc la !80 de grade,15-20 de minute.
In timp ce se coc,se face siropul:se amesteca apa cu zaharl ,se pune la foc mediu,se amesteca din cand in cand ,pana se topestezaharul.Cand incepe se fiarba, se stinge focul/
Imediat ce scoatem cornurile din cuptor ,le insiropam cu siropul fierbinte.Le ungem cu o pensula inmuitata in sirop fierbinte.
Pofta buna!
Reteta propusa de Alis.
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloIn zilele reci imi place mult sa stau pe langa cuptor, sa coc bunatati, sa le savurez alaturi de cei dragi langa un ceai sau...
Tarta cu branza si stafideReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii