Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Cornuri cu gem

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se taie margarina in bucati, se amesteca cu 60 g faina, se da forma de dreptunghi si se da la rece. Din restul de faina, ou, otet, apa si sare se fram

ingrediente

   300 g faina
   240 g margarina
   100 ml apa
   1 ou
   1 lingura otet
   200 g gem de fructe (caise
   visine
   prune)
   vanilie
   1 praf de sare

mod de preparare

Se taie margarina in bucati, se amesteca cu 60 g faina, se da forma de dreptunghi si se da la rece. Din restul de faina, ou, otet, apa si sare se framanta un aluat, apoi acesta se bate de planseta, pana face basici. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca. Se intinde o foaie de 1 cm si se pune in mijloc margarina. Se impacheteaza in aluat, se bate cu facaletul, se intinde din nou si se impatureste invers. Se repeta operatia de 3 ori. Dupa fiecare impachetare, aluatul se da la rece. Se intinde o foaie de 5 mm, se taie cu cutitul patrate de 10x10 cm si se pune in mijlocul fiecaruia o lingurita de gem. Se ruleaza patratele in forma de cornuri, se pun pe tava netapetata si se coc la foc iute timp de 35 de minute.
Se pudreaza cu zahar.





Alte retete recomandate:


Cornulete de post


Cornulete cu nuca


Prajitura cu gem de caise
Incearca si Biscuiti cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.