Deliciu sfaramicios cu fructe de padure

Se pun fructele, zaharul si apa, intr-un recipient pe aragaz. Se fierb la foc mic, timp de 30 min, pana cand compozia capata aspectul unui sirop gros

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Deliciu sfaramicios cu fructe de padure

Ingrediente

  • 450g fructe de padure
  • 260g zahar alb granulat
  • 6 linguri apa
  • Aluat sfaramicios:270g faina alba pt prajituri
  • 20g amidon de porumb
  • 1/4 lingurita sare
  • 226g unt nesarat
  • 70g zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Se pun fructele, zaharul si apa, intr-un recipient pe aragaz.

Se fierb la foc mic, timp de 30 min, pana cand compozia capata aspectul unui sirop gros sau a unei dulceti.

Se ia de pe foc si se raceste.

Se pun intr-un castron faina, amidonul, sarea, untul taiat bucati mici, zaharul brun si vanilia.

Se framanta pana rezulta un aluat omogen si care nu se mai lipeste de maini.

Se infasoara in folie de plastic si la frigider cu el pt o jumatate de ora.

Se da drumul la cuptor. Se scoate aluatul din frigider.

Se unge cu unt forma de copt si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se imparte aluatul : 2/3 din aluat se intinde in tava, avand grija sa fie ridicat si pe margini vreo 1.2 cm.

Se pune umplutura de fructe de padure si se intinde uniform.

Aluatul care a ramas se sfarama cu degetele deasupra prajiturii avand grija sa se puna aluat peste tot.

Se apasa delicat, atat cat sa faca o aderenta cu umplutura.

Se coace in cuptorul incalzit, timp de 30 min(sau pana se aureste deasupra) la 190 grade.

Se pudreaza cu zahar tos.
Reteta Deliciu sfaramicios cu fructe de padure a fost propusa de chris81

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate

Cui nu-i place salamul de biscuiti?! M-am gandit sa va prezint reteta de baza asa cum am preluat-o de la mama si bunica mea....

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!