Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure

E vara, e vacanta, e cald, chiar foarte cald dar pofta de ceva bun si dulce trebuie sa o domolim cumva, asa ca cel mai bun desert e cel preparat la rece, la care nu e nevoie de foc. Rezultatul: un desert racoritor si delicios, tocmai bun pe canicula aceasta!

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure

Ingrediente

  • 400 g piscoturi Savoiardi
  • 800 g iaurt grecesc
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 3 lg sirop de mure
  • 3 lg sirop de zmeura
  • 200 g mure proaspete sau congelate
  • 250 ml apa + sirop mure dupa gust
  • Pentru decor:
  • mure si zmeura
  • putina ciocolata
  • frisca pt moatze

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Dimensiunea tavii folosite a fost de 23 x 30 cm.

Se prepara un suc din 250 ml apa si sirop de mure dupa gust.

Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe plic.

Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat. Gelatina se incalzeste usor pana se dizolva granulele, apoi se toarna peste iaurt. Se amesteca bine. Se imparte in doua parti egale.

Intr-o parte se pune siropul de mure si murele. Se amesteca bine si se lasa deoparte. In cealalta parte se pune siropul de zmeura. Se omogenizeaza bine.

Se ia cate un piscot si se introduce rapid in suc si se asaza in tava unul langa celalalt. Se toarna iaurtul cu mure, se niveleaza, apoi se da la rece pentru 30 de minute. Se scoate de la frigider si se toarna iaurtul de zmeura. Deasupra se asaza un alt rand de piscoturi fara a le mai insiropa. Se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.

A doua zi se scoate tava din frigider, se pune desertul pe un platou, se indeparteaza folia si se orneaza cu moatze de frisca (smantana pentru frisca mixata cu zahar pudra), se pun mure si zmeura din loc in loc si se stropeste cu putina ciocolata topita.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Cremes
4
Prajituri

Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit,...

Cremes
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Hidratanta, detoxifianta.

Supa de rosii
Parteneri
Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Bucataras.RO

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am...

Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!